POOL

Oikeuskäytäntö ja kansan oikeustaju

Varsinkin viime vuosien maahanmuuttajakriisi ja islamin vyöry ovat paljastaneet ammottavan kuilun viranomaistemme rikoskäsitysten ja kansan oikeustajun välillä.

Viimeisin ihmettelyn aihe on ollut irakilaisen maahanmuuttajan sisareensa kohdistamat tappouhkaukset. Veli oli sopinut Irakissa asuvan perheen isän kanssa Suomessa asuvan siskonsa tappamisesta, koska sisko ei noudattanut islaminuskon tapoja. Veli oli myös uhkaillut siskoaan puukottamisella ja nälkään näännyttämisellä.

Korkein oikeus antoi viime keskiviikkona päätöksen, ettei veli ollut syyllistynyt törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun. Käsittämätön viesti rikoksia suunnitteleville ja väkivallalla uhkaaville!

Käsittämätöntä on myös poliisin vihapuheita kyttäävän ryhmän toiminta. Murhalla uhkaaminen ei siis näytä olevan  poliisin mukaan edes vihapuhetta, jos uhkaaja on islamilainen maahanmuuttaja, vai oletteko kuulleet yhdestäkään nostetusta syytteestä? Myös imaamit saavat rauhassa solvata muunuskoisia, koska meidänhän on kunnioitettava heidän "suvaitsevaa ja rauhanomaista" uskontoaan.

Demokratiaan olennaisesti kuuluvan vallan kolmijaon toteutuminen Suomessa on pelkkä myytti. Myös "viralliset" käsitykset oikeudenmukaisuudesta riippuvat kulloinkin valtaa pitävän poliittisen pienen piirin tavoitteista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Opettaja mies - älä nyt viitsi!(?)

Mistä olet tuon tietosi tapahtumasta ammentanut? Lienet lukenut poliisin esitutkintapöytäkirjat ja asianosaisten kuulustelunauhoitteet kuunnellut?

Jos lehdessä lukee, että henkilö A oli uhannut tulla surmaamaan...

-pitääkö se paikkansa?

* * *

Minun tekisi jotensakin mieleni nyt kohdistaa vihapuhetta kaiken maailman kaikkia höpö höpö uutisia uskoviin höppälöihin (oletko höppälö?) mutta parempi jättää se nyt tekemättä kun en faktoja tiedä - mikä on harmi sinänsä.

"Murhalla uhkaaminen ei siis näytä olevan poliisin mukaan edes vihapuhetta"

Kuka on uhannut murhalla, ketä ja miten? Tämä minua kiinnostaa! Kerro jos tiedät.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Suosittelen lukemaan Lännen Median toimittajien eilisessä Turun Sanomissa julkaisemat kirjoitukset sivulta 14 tai saman uutisen monista muista lehdistä.

Juhani Vehmaskangas

En tiedä miksi kommentointini poistettiin?
Nyt kuitenkin tein asiaan ihan oman ketjun:
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Toimituksen poiminnat