POOL

TÄNÄÄN VOI SEURATA JÄNNITTÄVÄÄ POLIITTISTA FARSSIA SUORAAN EDUSKUNNASTA

Eduskunta äänestää nyt iltapäivällä siitä, nauttiiko ulkoministeri Timo Soini aborttikannanottojensa jälkeenkin eduskunnan luottamusta. On odotettavissa kutkuttavan jännittävä näytelmä ja poliittisen pelin yksi pohjanoteerauksista.

Miksi Sampo Terho totesi, että jos Soini kaatuu, kaatuu myös koko hallitus? Oliko hänen yllättävä ehdotuksensa ehkä lähtöisin itse pelinpoliitikolta, Soinilta?

On selvää, etteivät siniset halua lähteä hallituksesta edes kulumallakaan, ja he tietävät, etteivät Kokoomus ja Kepu missään tapauksessa kestä hallituksen kaatumista ja sen mukana Soten hyllyttämistä. Siksi Kokoomus ja Kepu edellyttävätkin nyt edustajiltaan ehdotonta puoluekuria. Jos äänestettäisiin ilman hallituksen kaatumisvaaraa vain Soinin luottamuksesta, hän todennäköisesti lentäisi hallituksesta, ja Siniset menettäisivät varmasti yhden ministerin paikkansa - ja Soini hillotolppansa. Terhon vaatimuksen takana olikin siis Soinin aseman pelastaminen. Luottamuksen saatuaan Soini tietenkin jatkaisi ministerinä.

Farssissa on kiinnostavaa myös aikaisemmin hallituskelpoisuuden ratkaisijana ollut "arvomaailmojen yhteensopimattomuus". Maahanmuuton järkeistäminen ei sopinut Sipilän ja Orpon arvomaailmaan, mutta nyt Soinin abortinvastaisuus ei olekaan minkäänlaisessa ristiriidassa heidän arvomaailmojensa eikä Soinin ministerikelpoisuuden kanssa.

Ihmeellistä on, että suurin osa kansasta ei näe puoluepolitiikkamme likaisuutta tai ole edes kiinnostunut seuraamaan, mitä peliä heidän valitsemansa kansanedustajat oikein pelaavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

mitään ei mitään ainakaan jännittävää ole tuossa pelleilyssä

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei tuossa ollut mitään jännäämistä, eikä ihemttelemistä.. Joku hallituksessa voi uskoa ilmastonmuutokset on ihmisten vika toinen ei.. So what?

Jos Soini lähtisi ajamaan Abortin vastaisia asioita eduskuntaan, vaikka kansanäänestyksellä (Kyllä, saisi helposti 50k ääntä) Niin sitten voisi kysyä että onko oikea paikka.. Mutta hän pitää nuo asiat ns. omana asiana ja harmittelee vain muiden maiden tilanteita.. Niin ketä se haittaa?

Toimituksen poiminnat